Touch of Shiatsu

Voor Shiatsu massage in de regio Torhout, Roeselare en Brugge ga je naar Leef Nu. Tijdens een behandeling van 1,5 uur kom je volledig tot rust. Je ligt op een zachte massagemat in gezellige, warm ingerichte ruimte. Om je optimaal te laten genieten tijdens de shiatsu massage draag jij je eigen loszittende katoenen kleding. De drukpuntmassage wordt helemaal afgestemd op jouw behoeftes.

Afspraak maken? Bel 0486 – 127 054

shiatsu massage torhout brugge Roeselare

‘Voor wie is Shiatsu massage geschikt?’ is een vraag die ik vaak te horen krijg.   Het antwoord is eenvoudig:’Voor iedereen die graag tijd maakt voor zichzelf om te ontspannen en connectie wil met zijn/haar lichaam…’

Dit klinkt heel algemeen, maar het is een moment van en voor jezelf. Het lichaam komt tot rust en werkt door tot op cel-niveau. Shiatsu massage activeert het zelfgenezend vermogen van je lichaam. Regelmatige massage helpt je weerstand te vergroten.

Shiatsu is van oorsprong een oosterse volksgeneeskunst.  Het uitgangspunt is dat storingen in je spieren, zenuwen en organen zich uiten in de energetische kanalen. De energetische kanalen worden meridianen genoemd. Door de meridianen stroomt de levensenergie, de Kundalini.

Het is niet duidelijk wanneer Shiatsu is ontstaan. Er wordt gezegd dat de kennis van China naar Japan is gebracht door Boeddhistische monniken. Dit overdragen van Chinese geneeswijzen zou zo’n 2700 jaar voor Christus hebben plaatsgevonden. In Japan is de kennis van Shiatsu gedurende honderden jaren doorgegeven van ouder op kind. Vanaf 1950 is het in Japan officieel erkend als hoogwaardige medische behandelmethode. Mede dankzij de inspanningen van vader en zoon Namikoshi.